ACT er leverandør af avlsdyr i verdensklasse

Pig

Avlsdyr

Om vores avlsprogram

Visionær avl sætter nye standarder

Avlscenter Trekanten indgår i et samarbejde med Danish Genetics. Danish Genetics´ avlsprogram er udviklet i samarbejde med verdensledende genetikere fra skotske Roslin Technologies. Selve avlsprogrammet er kendetegnet ved, at der anvendes anerkendte klassiske avlsteorier kombineret med de nyeste teknikker indenfor genomisk selektion og scanning af slagtekroppen. I kombination med anvendelse af den mest moderne teknologi til opsamling af data for fx daglig tilvækst og foderudnyttelse danner det et meget stærkt udgangspunkt for store avlsmæssige fremgange til gavn for svineproducenterne.

Omstillingsparat og fleksibel avl

Svineproducenternes krav til avlsdyrene ændrer sig til stadighed og påvirkes ofte af udefra kommende faktorer så som ændringer i foderpriser og krav til mindre udledning af klimagasser. Derfor er det påkrævet, at selve avlssystemet har mulighed for at blive justeret med jævne mellemrum. Med de store mængder data Danish Genetics har rådighed over er det muligt hurtigt at justere avlsmålene. Avlscenter Trekantet har meget erfaring og kompetencer til at opsamle avlsrelaterede data, så det rent praktisk kan lade sig gøre at ændre i avlen.

ACT’s landrace er i sig selv en kvalitetsgris med robust struktur og en høj kødprocent.

Men ACT’s landrace er særlig kendt for sin høje fertilitet og for sublime moderegenskaber, som gør den idel i produktionen af krydsningsdyret Hybrid (LY/YL), hvis afkom er blandt de bedste slagtesvin i branchen.

Ligesom ACT’s landrace, bliver ACT’s Yorkshire-race i vid udstrækning brugt som moderdyr i produktionen af krydsningen Hybrid (LY/YL). Yorkshire moderdyr er bredt anerkendt for de store, sunde og stærke kuld de producerer. Racen er økonomisk rentabel, idet foderforbruget er lavt men kødkvaliteten høj. Yorkshire er derfor et yndet valg til produktion af svinekød.

ATC’s duroc-race leverer fader-generne til de LY/YL krydsningdyr, som producerer nogle af branchens bedste slagtesvin. Svinekød som er baseret på Duroc-racen, giver sublim kvalitet og er af den grund efterspurgt i store dele af verden. Duroc-racens genetik er blevet forfinet og forædlet gennem årtier og deres afkom har en enormt høj vækstrate, som er ensartet fra fødsel til slagtning.

ATCs hybridrace, LY/YL, er den optimale krydsning af mor-racerne Landrace og Yorkshire. Dette krydsningsdyr er avlet på de bedste gener i ATC’s avlsprogram, så dyret fremstår som det mest effektive avlsgris muligt.

Resultatet er en frugtbar produktions-so med gode moderegenskaber og roligt temperament. LY/YLs afkom er både store, modstandsdygtige og hurtigt voksende, og deres lave foderindtag gør dem til en økonomisk rentabel og langtidsholdbarhed investering.

HA jord
0
solgte dyr
+ 0
lande vi leverer til
+ 0

Hos ACT får du de bedste gener
og et solidt samarbejde som sikrer dig

Vi støtter Ukraine og dets borgere

Situationen i Ukraine forværres time for time og krigen er eskaleret til hele landet. Situationen i Ukraine og de forfærdelige billeder fra krigen påvirker os alle, og vi har flere medarbejdere og bekendte der er direkte berørt.

Vi er alle dybt berørt af Ruslands invasion i Ukraine, og det er vigtigere end nogensinde før, at vi viser, at vi står sammen og støtter Ukraine og dets befolkning.